to top

Rädda din sommartrötta hud

Hallå,

Nu är det dags att reparera huden efter sommaren och få tillbaka glowet. När hösten kommer och vädret blir kallare tycker jag att hudens små skavanker blir mycket mer synliga. Den härliga sommar huden har blivit glåmig, pigmenterad och torr istället för gyllene och återfuktad.

Det är lätt att tro att hudvård anpassad efter årstid bara är ett försäljningsknep från företagen, men sanningen är att det inte alls är så. Huden ställs inför olika prövningar beroende på årstid och näringsmässigt har den ett annat behov under sommaren än på hösten och vintern.

 

Bild på min hud med Höst och vinter glow

Bild på mig från förra hösten med ett vackert glow. Vill ha tillbaks det nu!

 

Byt till medicinska produkter med aktiva ingredienser

Känns som jag tjatar om det här med medicinska produkter MEN passa på att göra en kur med medicinska produkter. Hösten är ett perfekt tillfälle att reparera huden och bleka bort dina pigmenteringar från sommaren. Själv håller jag på med ett brutalt medicinskt program som ni kommer få läsa om framöver. Just nu är jag väldigt röd, torr och flagig.

Tack för mörkret som hösten för med sig. Det gör att vi är mer förlåtande över att ha lite hud reaktioner. Ingen vill vara röd, torr och flagig mitt i sommaren.

Så till Dig som nu är intresserad av att byta produkter och få hjälp med din hud, tveka inte att kontakta mig på Victoriakliniken för en hudkonsultation. Vill du veta hur en hudkonsultation går till hos mig kan du läsa det här.

 

Produkter jag använder just nu

Produkter jag använder just nu

 

Exfoliera

Är världens bästa quick fix. En peeling hjälper huden att ta bort gamla torra hudceller på hudytan för att lämna plats åt nya friska och fräscha. Exfoliering ger huden en riktig storstädning. Resultatet efter en bra exfoliering är en jämnare hud med mer glow. Satsa på mekanisk och kemisk peeling i ett, som tar bort döda hudceller och minimerar komedoner. Komedoner är igentäppta porer, som resulterar i antingen pormaskar eller finnar.

 

vitascrub-elinlundin-hosttips

VitaScrub från Zo skin Health är en fantastisk exfoliering som både är mekanisk och kemisk.

 

Professionell behandling hos en hudterapeut

Ni har frågat efter min absoluta favorit när det gäller hudbehandlingar och en av de är en sk Zo Stimulation Peel.

Zo Stimulation Peel är en peeling behandling som alla kan göra, du ser resultat direkt och får inga reaktioner efteråt. Detta är den perfekta lunch behandling och är ett måste inför festen då lystern efter behandlingen är magisk. Behandlingen är extremt effektiv mot solskador, fina linjer, rynkor, trist & grå hud, stora porer samt acne. Funkar för alla hudtyper och etniciteter.

 

Vad händer med din hud efter en behandling med Zo Stimulation Peel?

– Ökar cellförnyelsen
– Stimulerar kollagensyntesen
– Förbättrar de elastiska fibrerna
– Förbättrar hudtonen
– Mjukgörande
– Omedelbar lyster

Behandlingen är perfekt för att öka upp glowet inför vinterns alla festligheter.
Tid: 45 minuter
Pris: 1500 kr hos mig på Victoriakliniken

 

Victoriaklinikens mysiga behandlingsrum

Victoriaklinikens vackra behandlingsrum

 

Börja ät mer Omega-3

Omega-3 är en typ av omättat fett som kroppen själv inte kan producera, därför är vi beroende av att tillföra Omega-3 till kroppen. Öka gärna intaget av Omega-3 rik mat som lax och and­ra feta fiskar, skaldjur, valnötter, rapsolja, krossat linfrö och gröna bladgrönsaker. Personer som har brist på Omega-3 lider oftare av torr hud, skrovlig hud, sår i hårbotten och sköra naglar. Omega-3 kan verkligen vara första hjälpen för jobbiga hudtillstånd.

Jag tycker att kostens betydelse för huden är underskattad. Egentligen är det ju rätt självklart att det vi äter inte bara påverkar våra inre organ utan också vår hud. Omega-3 finns också som kosttillskott.

 

Bild på kosttillskott bla Omega 3

Bild på kosttillskott bl.a. Omega-3

 

Hoppas ni gillade mina tips, vi hörs snart igen.

Fortsättnig på hud i kris

Godmorgon!

Är du morgon människa? Det är jag. Vaknar lyxigt nog runt 6 utan väckarklocka om jag har gått och lagt mig i någorlunda tid kvällen innan. I detta inlägg får ni ta del av min egna medicinska behandlingsplan som jag initialt började använda när jag startatde med Zo Skin Health. Tanken är att detta inlägg är en fortsättning på “Hud i kris“.

Som ni säkert minns hade jag problem med min hud innan jag började använda de medicinska produkterna från Zo skin Health. Huden var solskadad, pigmenterad och väldigt känslig och röd. Jag vet idag att jag lider av en väldigt mild form av rosacea.

 

Behandlingsplan

För att min hud skulle återhämta sig och tillfriskna fick jag använda Zo Medical, som är en del av Zo Skin Health.

Zo Medical är till för att behandla medicinska åkommor och hudsjukdomar. Idag tänkte jag gå igenom vilka produkter från serien som utförde den dramatiska förändringen på min hud. För er som har undrat säljs Zo Skin Health endast på proffesionella kliniker i samband med en hudkonsultation. Zo Skin Health kommer inte att sälja sina produkter över nätet. Eftersom produkterna innehåller höga doser av aktiva ingredienser, är stöttning av en Zo Skin Health diplomerad Hudterapeut nödvändigt för att uppnå önskad resultat.

 

ZO Getting Skin Ready (GSR™) System

Första steget i min hudvårdsrutin är och kommer alltid att vara ZO GSR System.

Detta består av en rengöring (Oilacleanse), peeling (Vita Scrub) och en talg reglerande produkt (Cebatrol Oil Control Pads).

Tvätt, skrubb och en talgreglerande produkt är grunden i de flesta hudvårdsprogram, även om man inte väljer just samma produkter som jag har namngivit ovan. Alla behöver tvätt, skrubb och talg reglering för att de efterföljande behandlande produkterna ska kunna tränga ner i huden. Det finns dock ett undantag, de som har torr eller extremt känslig hud. Har du torr hud behöver du inte talgreglera, istället behöver du en reparerande produkt som Balatone som reparerar torr, svag och skadad hud.

 

elinlundin-zoskinhealth

Bild på Vita Scrub och Cebatrol Oil Control Pads

 

Behandla

Nästa steg är att behandla huden, där  varvade jag två produkter. En mot pigmenteringar som heter Brightenex och en för att allmänt reparera och stabilisera dermis, Retamax.

Båda produkterna gör sitt jobb, men Brightenex har en speciel plats hos mig, då den har hjälp mig att jämna ut mina pigmenteringar. De mörka pigmenten och fläckarna jag hade på min hud upplevde jag som besvärliga pga att det ej gick täcka med makeup. Både dessa krämer innehåller retinol, Brightenex innehåller 1% och Retamax 0,5%. Huden förnyas och föryngras av retinol, du kan läsa mer om retinol i detta inlägg Vad är retinol?

 

Bild på behandlande produkter, Retamax och Brightenex

Bild på behandlande produkter, Retamax och Brightenex

 

Att tänka på

Retinol över 0,5% ökar upp cellförnyelsen markant i huden så räkna alltid med vissa reaktioner. Dessa är såklart väldigt individuella men jag blev röd, torr och flagig. För mig var det värst de första 6 veckorna, sen blev det sporadiskt bättre. När jag började se resultaten struntade jag fullständigt i att jag var röd, torr och flagig.

När du använder hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser eller utför en djupgående (dermis) hudvårdsbehandlig kommer huden alltid att reagera med en reparation som startar i cellerna. Detta leder sedan till en förnyelse av huden tack vare de aktiva ingredienserna. Symtomen kan vara att huden blir röd, torr och flagig. Detta är BRA då vet vi att produkterna/behandlingen fungerar och att din resa till frisk hud har påbörjats.

Jag som numera är yrkesskadad älskar att periodvis vara röd torr och flagig för då vet jag att huden förnyar sig. När huden har ökat upp en tolerans mot retinolet slutar du flaga.

 

elin-lundin-elin-hudvard

Normal reaktion på retinol produkter

 

Normal reaktion på retinol produkter

Normal reaktion på retinol produkter, yes it’s me!

 

Har du bara råd med en hudkräm?

När du påbörjar en behandling med retinol produkter kan du inte använda dem varje dag utan du trappar upp användandet av produkterna gradvis, vecka för vecka. De dagarna jag inte använde Brightenex eller Retamax använde jag Ossential Daily Power Defense. Detta är en sådan grym produkt, har du bara råd med en hudkräm är det denna du ska ha.

Ossential Daily Power Defense aktiverar enzymer som reparerar DNA skador. Alla har skador i huden som behöver repareras för att förhindra framtida hudbesvär. Skador i huden får vi av strålning, miljö och livstil, detta gör huden svag och mottaglig för angrepp utifrån. Sen innehåller den även skyddande antioxidanter och lite retinol, tillräckligt för att sparka igång hudcellen till arbete.

 

Bild på Ossential Daily Power Defense.

Bild på Ossential Daily Power Defense

 

Solskydd

När du påbörjar en hudvårdsförbättrande behandling glöm för tusan inte bort solskyddet. Det ska bäras varje dag, annars åldras och skadas huden samtidigt som du försöker behandla dem.

Jag bär alltid  Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50 som inte bara skyddar oss mot UVA och UVB utan även HEV strålar som står för “High-Energy Visible light” (synligt blått ljus) och har en våglängd mellan 400 och 515 nm. HEV strålar tränger djupare ner i huden än vad UVA och UVB gör och forskare menar att detta ljus kan vara MER skadligt än UVA och UVB tillsammans. HEV finns i datorer, mobiltelefoner, lysrör, m.m. Så lova nu att kontrollera med återförsäljaren och säkerställ att er solskydd även skyddar mot HEV strålar.

 

Älskar solskyddet Oclipse-C™ Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

Älskar solskyddet Oclipse-C™ Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

 

Resultatet av produkterna

Så nu har ni fått ta del av min medicinska behandlingsplan som jag initialt började använda när jag startatde med Zo Skin Health. Jag använder dessa produkter i två omgångar, hur lång tid det tar att få resultat är induviduellt men jag såg en klar förbättring efter 18 veckor. Avslutar med en bild på mig så ni får se resultatet av produkterna. Jag är själv jätte nöjd.

 

After

Resultatet

 

Produkt sammanfattning

ZO GSR System

 • Rengöring: Oilacleanse
 • Peeling: VitaScrub
 • Talgreglering: Cebatrol Oil Control Pads

Behandla 

 • Retamax
 • Brightenex
 • Ossential Daily Power Defense

Solskydd 

 • Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Vi hörs snart igen!

Velvet Lip

Hej på er alla!

Ledsen att bloggen inte har blivit uppdaterad, återgången till jobbet har varit rolig men tagit på krafterna. Att kombinera barn och arbete är nytt för mig och inte alltid enkelt med tanke på den påtagliga och återkommande sömnbristen.

Nog om mammalivet och åter till mitt arbete på Victoriakliniken. Oj vad roligt det är att vara tillbaka och jobba med hudvården igen. Första arbetsveckan var utbildning på fantastiskt inspirerande HudHelse i Stockholm. Nu är jag uppdaterad gällande det senaste inom medicinsk hudvård och vilka nyheter som är på gång. Självklart kommer ni få ta del av allt längre fram.

 

Bild från utbildningen på Zo Skin Health som jag var på

Bild lånad från utbildningen på HudHelse

 

Nu till det jag lovade er i förra inlägget nämligen  tipset om en underbar läpprodukt som dessutom är värsta budget kapet. Tipset kom från en kund, testa H&M:s nya matta flytande läppstift H&M Velvet Lip, vilken jag gjorde.

Jag blev positivt överraskad, detta är en härlig läpprodukt som är kraftigt pigmenterad och sitter som berget på läpparna i flera timmar. Jag gillar detta läppstift, de finns i flera fina färger och är ett bra budget alternativ. Ett stort plus i kanten är att det inte färgar av sig på hud och dricksglas. Pris: 79,90

 

elin-hudterapeut-elinlundin-com-naturlighudvard-hudkram-elin-hmmakeup

H&M Velvet Lip Cream Nudista, H&M Velvet Lip Cream Some Like It Haute, H&M Velvet Lip Cream Screen Siren

 

elinlundin-elinhudterapeut

Bil på mig med färgen Nudista

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Vi hörs snart igen!

 

VAD ÄR EN BRA HUDKRÄM?

Hej

Hur mår ni? Vet ni, jag har hittat en underbar läpprodukt som dessutom är värsta budget kapet, lovar att återkomma om det i nästa inlägg. Nu är det på tiden att jag fortsätter att dela med mig av det tredje inlägget av 4 i ”Grunden till vacker & välmående hud” serien. Som ni minns så delade jag upp det i 4 olika inlägg och nu är det dags att skriva en del om hudkrämer:

 1. Rengöring av huden
 2. Exfoliering av huden
 3. Hudkrämer (detta inlägg)
 4. Solskydd

 

elin hudterapeut elinlundin.com naturlighudvård hudkräm.elin

Bild på hudkräm

 

Det är verkligen en djungel, det finns så många olika hudkrämer att välja mellan med olika innehåll att även jag som jobbar som hudterapeut blir osäker på vad jag ska använda. Jag har haft turen att samarbeta med erfarna & professionella individer i mitt arbete som har rekommenderat mig hudvård som ger gott resultat och det är jag tacksam över. Till exempel så var det en Norsk Plastikkirurg som rekommenderade mig att testa Zo Skin Health, vilket jag idag arbetar med på Victoriakliniken, då han själv var mycket nöjd med resultaten han hade fått på sin egen klinik i Norge. Tack Tom för introduktionen!

 

Bild på Zo Skin Health som jag arbetar med på Victoriakliniken.

Bild på Zo Skin Health som jag arbetar med på Victoriakliniken.

 

IMG_1201

Bild på Zo Medical som jag arbetar med på Victoriakliniken.

 

En stor anledningarna till att jag startade den här bloggen är att pga mitt yrke och privata intresse inom hudvård så har jag en bred kontaktyta med denna bransch som jag gärna vill dela med mig av. Genom min erfarenhet och kompetens hoppas jag kunna förmedla information och kunskap till dig för att underlätta orienteringen bland alla olika produkter och hudvårdsmärken till exempel.

 


 

Vad ska du tänka på när du ska köpa en ny hudkräm?

Allt beror på vad du förväntar dig för resultat, därför är det alltid bäst att köpa en hudkräm i samråd med din Hudterapeut. Då kan vi utifrån din hudtyp och hudens allmänna tillstånd välja en kräm som passar just din hud.

 

Personligen föredrar jag hudkrämer som är klassade som ”medicinsk hudvård”. Detta för att kunna behandla mina kunder med större mängd aktiva ingredienser, för det är dessa produkter som jag tycker ger bäst resultat. För att få hävda att en produkt är medicinsk måste resultaten av hudvården kunna påvisas genom kliniska tester och studier. Det tycker jag är jätte bra för då vet du att ingredienserna som produkterna innehåller är kliniskt testade och beprövade under en längre period och är mer resultatinriktade.

 

A-vitamin (Retinol)

Jag älskar hudkrämer med retinol, det fungerar för de allra flesta. Denna fantastiska ingrediens boostar både elastin och kollagen som håller huden spänstigt och mjuk och stark. Retinol stimulerar även cellernas omsättning så att fina nya hudceller snabbare kommer upp i överhuden. Därför har retinol förmåga att verkligen dramatiskt förbättra hudens struktur, genom att t ex minska och förhindra rynkor och jämna ut hudtonen. Retinol är dessutom super mot solskador.

 

Retamax är ett bra exempel på en fantastisk 1% retinol kräm som förnyar, stärker upp och reparerar huden.

Retamax är ett bra exempel på en fantastisk 1% retinol kräm som förnyar, stärker upp och reparerar huden.

 

Bild på en favorit retinol kräm som verkligen passar alla, Ossential Growth Factor Serum Plus

Bild på en retinol kräm som verkligen passar alla, Ossential Growth Factor Serum Plus

 

Att tänka på:

Bara för att en produkt innehåller retinol betyder inte att den fungerar. Vetenskapliga studier visar att produkten behöver innehålla minst 0,4% för annars har de ingen effekt på huden. Ett annat tips är att kontrollera behållarna. De bör vara lufttäta annars kan de utsättas för syre och oxideras, vilket leder till att retinol produkten fungerar sämre. Du kan läsa mer om retinol här.

 

C-vitamin

Har du pigmenteringar och problem med ojämn hudton ska du fortsätta läsa, för då kan en hudkräm med C-vitamin vara något för dig. C-vitamin är fantastiskt för att ljusa upp pigmenterade områden och är bra för behandling av solfläckar och melasma. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som har visat sig vara mycket effektivt på att hämma de fria radikalerna som orsakar ojämn hudton, rynkor, slapp hud och allmänt åldrande. Den bidrar också till att minska inflammation och rodnad efter laserslipning och är effektivt för behandling av hudbristningar.

 

C-Bright innehåller 10% aktivt C-vitamin och är en av de bästa krämerna jag har testat. Den ljusar upp huden och Stimulerar kollagen produktionen

C-Bright innehåller 10% aktivt C-vitamin och är en av de bästa krämerna jag har testat. Den ljusar upp huden och stimulerar kollagen produktionen

 

Att tänka på:

Tyvärr har vissa former av C-vitamin svårt att penetrera epidermis pga för stora moleyler. Dessutom är C-vitamin instabilt och bryts ned när det utsätts för ljus. Därför det är viktigt att produkter som innehåller C-vitamin finns i ljus och lufttäta behållare. För att vara säker på att produkten ger den effekten som utlovas.

 


 

Vad ska din hudkräm inte innehålla?

Det finns fortfarande vissa farliga ämnen i hudkrämer som du absolut ska försöka undvika. Dessa ämnen är lagliga men kan orsaka allergiframkallande reaktioner och störa fruktsamheten.

 

Parabener stör fruktsamheten hos vissa djur. Om det finns en risk för människan vet man dock ännu inte. EU:s vetenskapliga råd har satt upp parabener som en produkt som är misstänkt hormonstörande, men är alltså fortfarande lagligt att sälja och finns därför i många krämer.

Formaldehyd – frigörande ämnen som kan frigöra formaldehyd. Detta kan vara cancerframkallande och ge allergiska reaktioner.

Parfym – om du verkligen vill ha en parfymerad hudkräm för att du vill lukta gott så ska du försöka undvika allergiframkallande parfymämnen så som citronellol, geraniol, linalool och limonene.

Mineraloljor – dessa oljor lägger sig som ett lager på huden och täpper till. Mineraloljor används för att de är billiga.

 

Avslutningsvis tänk på att vår hud har förmåga att återfukta sig själv, vi ska alltså inte behöva smörja oss med fukt och fett protein dagligen. Ibland skapar vi våra egna hudproblem genom att rubba den naturliga fuktbalansen i huden med felaktigt valda krämer så det kan verkligen löna sig att besöka ett proffs för råd och hjälp. Välj hudkrämer som främjar hudens hälsa långsiktigt och gör den mer stark och mer tolerant. Smörjer du huden dagligen med en aktiv form av A-vitamin och C-vitamin får du resultat motsvarar dina förväntningar.

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Non-Touring höstens hetaste skönhets trend

Hej hur mår ni?

Jag mår jätte bra, med hösten kom helt ny blogg energi, det är så mycket jag vill dela med mig av till ER. Ett efterfrågat inlägg som kommer komma inom kort är fortsättningen på hud i kris.

Jag lovar att berätta mer om min egen hud och vilket hudvårdsupplägg jag själv använder. Jätte kul att flera som redan använder produkter från Zo Skin Health har hittat till min blogg. Jag kommer skriva mer om Zo Skin Health framöver.

Nu till något helt annat nämligen höstens hetaste makeup trend, non-touring. Först kom contouring och sedan strobing, nu tycker jag de flesta makeup artister talar mest om non- touring. Detta är en ny trend där man med hjälp av lyster och ljus framhäver ansiktets konturer. Denna metod är enkel och passar verkligen dig med lite tid och stressiga mornar. Som mamma till en sprallig ettåring så måste makeup rutinen gå snabbt.

 

elin medicinsk hudvård efter zo skin health 02 strobing nontouring bareminerals

Du behöver en bra makeup borste och highlighter för att lyckas med looken. Bild på pressed mineral illuminator från colorsience, Chanel joues contrastepowder blush och borste från bareMinerals

 

Intrycket av denna look ska vara en dewy och glow maxad hud som Inte känns tung av makeup. Om du jämför det med strobing så ser resultatet med non- touring mer naturligt ut och du behöver färre produkter.

För att skapa basen för en non- touring look behöver du:

 1. Primer
 2. Färgad dagkräm eller bb-cream
 3. Highlighter

Du kan även lägga till en concealer  om du behöver täcka över något lite extra.

När jag gör denna look på mig själv gör jag lite annorlunda än ovan, jag börjar med ett solskydd från Zo Skin Health som heter Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50. Jag använder solskyddsfaktor i ansiktet varje dag, som en del av morgonrutinen för  att undvika solåldrande. Sen lägger jag en primer från colorescience som heter Skin Brightening Face Primer SPF 20. Min highlighter är från Chanel och heter joues contraste powder blush och har nr 55. Den gillar jag extra mycket för den går lite åt det ljus rosa hållet vilket gör att den ser väldigt naturlig ut på huden.

 

elin medicinsk hudvård efter zo skin health 02 strobing nontouring produkter

Bild på Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50, Skin Brightening Face Primer SPF 20, Chanel joues contrastepowder blush och Yves Saint Laurent Touche Eclat

 

För mig är det onödigt att lägga på en färgad dagkräm eller bb-cream då min hud är i god kondition och inte behöver jämnas ut. Vissa dagar lägger jag dock till lite concealer för att dölja finnar eller att jag har sovit dåligt.

 

elin medicinsk hudvård efter zo skin health 02 strobing nontouring elinlundin

Resultatet blir en naturlig makeup med mycket lyster

Nu ska jag strax ut i skogen och leka med min son, vi hörs snart igen.

 

Skönhetstips till Er

Hej, hur mår ni?

Jag mår bara bra, men vart tog sommaren vägen? Det känns verkligen som om hösten kommit över en natt. Väldigt snart går jag tillbaka till mitt arbete på Victoriakliniken och det ska bli jätte roligt att återförenas med alla fina kollegor och kunder.
I dag kommer jag att skriva om vilka skönhetsprodukter som har blivit mina absoluta favoriter de senaste månaderna.

 

elin hudterapeut elinlundin.com zo skin health growth factor serum plus skin isadora strobing

Produkter jag använder flitigt just nu

 

En stor favorit under sommaren har varit Diorshow Mascara i Azure Blue. Dior har verkligen lyckas skapa den perfekta blåa färgen. Mascaran ger även mycket volym och längd till fransarna. Har du bruna ögon tar blå mascara verkligen fram skönheten i dem och du får ögon som syns.

 

elin hudterapeut elinlundin.com zo skin health growth factor serum plus skin isadora strobing elinskincare diore show

 

Även om du har en god hudvårdsrutin kommer din hud i perioder se glåmig och livlös ut. Detta hänger så klart ihop med ens leverne, visst har vi alla perioder där vi stressar, äter dåligt och sover lite?
Detta återspeglar sig direkt på huden och då är det toppen att kunna fuska fram lyster och livfull hud.
Just nu använder jag Too Faced Snow Bunny Luminous Bronzer och IsaDoras nya produkt Strobing Fluid Highlighter cool Glow för att skapa en naturlig lyster. Jag grundar ansiktet med IsaDoras Strobing Fluid Highlighter och sen förstärker jag genom att applicera Too Faced Luminous Bronzer på kinderna.

 

Bild på too faced snow bunny luminous bronzer och Isadoras Strobing fluid highligter cool glow

Bild på Too Faced Snow Bunny Luminous Bronzer och IsaDoras Strobing Fluid Highligter cool Glow

elin hudterapeut elinlundin.com zo skin health growth factor serum plus skin isadora strobing elinskincare arm

 

Håret behöver också lite hjälp att se fylligt och livligt ut så denna sommar har jag testat något i skönhetsväg jag inte har gjort förut. Jo jag har använt mig av en hårinpacknig som heter Nutri Color Creme från Revlon Professional för att färga håret mer koppar/orange när jag tvättar håret. Låt mig förklara; denna produkt färgar inte ditt hår permanent och det är ingen hårfärg utan det är egentligen bara en inpackning som innehåller pigment.

 

elin hudterapeut elinlundin.com ekologiskhudvård naturlighudvård revlon

Nutri Color Creme från Revlon Professional 400

 

Färgen kommer tvättas bort successivt. Du applicerar hårinpackningen efter schamponering i ett handdukstorkat hår, sköljer ur den när verkningstiden är klar. Ett super roligt koncept för en snabb men icke permanent förändring.

 

Här är resultatet efter en applicering

Här är resultatet efter en applicering

 

Nu måste jag berätta om en jätte bra nattkräm nämligen Ossential Growth Factor Serum Plus som jag har använt från och till i min hudvårdsrutin under några års tid. Denna kräm är verkligen ett tips för den innehåller 0,4% retinol, vilket betyder att den reparerar skadad och åldrad hud och gör den stark och tålig. Den minskar även pigmenteringar och går att använda på en känslig hud, vilket är toppen.

 

Ossential-Growth-Factor-Serum-Plus

Ossential-Growth-Factor-Serum-Plus

 

När man lider av känslig hud kan det vara svårt att hitta en kräm som verkligen reparerar och stärker på djupet och det gör verkligen Ossential Growth Factor Serum Plus, den finns att köpa på professionella kliniker. Vi har den på Victoriakliniken och den ingår i Zo Skin Healths produktsortiment.
Hoppas du har gillat denna sammanfattning av sommarens mest använda produkter.

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig.

Vi hörs snart igen.

Jag testar Marc Inbane natural tanning

Hej på Er,

Idag ska jag blogga om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat nämligen Brun-utan-sol.

Under åren har jag testat många olika sorter av brun-utan-sol i form av sprej, mousse och kräm. Jag är ett självutnämnt proffs och letar alltid efter en bättre brun-utan-sol produkt än den jag redan använder. Sen jag blev mamma och lever med ständig sömnbrist kan en fejkad solbränna verkligen pigga upp vardagen. Tid för att få en riktig solbränna finns inte så jag är glad att det finns bra produkter att tillgå om jag önskar bli brun.

Sen måste jag erkänna att jag är ganska yrkesskadad. Som hudterapeut blir du allt medveten om hur solen strålar åldrar och skapar inflammation i huden. Detta gör att jag undviker solen i den mån det går, men ser du mig i en klädsam solbränna är det garanterad fejk.

Idag ska jag dela med mig av vad jag tycker om den senaste brun-utan-sol produkten jag testat nämligen Natural Tanning Spray från Holländska lyxmärket Mark Inbane. Jag kommer även testa Marc Inbane Glove och borste som hör ihop som ett koncept.

 

Bild på MARC INBANE natural tanning spray (200ml), Marc Inbane Kabuki Brush och Marc Inbane Glove

Bild på Marc Inbane natural tanning spray (200ml), Marc Inbane Kabuki Brush och Marc Inbane Glove

 

För ett jämnt resultat, duscha och peela huden först, smörj in torra partier. Jag använde Dr. Zein Obagi's Offects Exfoliating Polish och Ossential® Daily Power Defense

För ett jämnt resultat, duscha och peela huden först, smörj in torra partier. Jag använde Dr. Zein Obagi’s Offects Exfoliating Polish och Ossential® Daily Power Defense

 

Användning

Efter att du har duschat och peelat huden rekommenderar jag att du smörjer in knäskålar, armbågar och fötter med en hudkräm innan applicering av sprayen. Detta för att undvika överflödig och ojämn färg på dessa partier.

Jag började med att spraya kroppen med Tanning Sprayen. Håll den 30 cm från kroppen för bästa resultat. Jag gillar verkligen sprayen, då den är förvånansvärt lätt applicerad och torkar väldigt snabbt. Du blir inte klibbig som med många andra brun-utan-sol-produkter. Du kan även spraya produkten direkt i handsken och sen applicera vilket är desto lättare. 10 sekunder efter du har sprayat dig använder du handsken för att gnugga ut sprayen jämt över kroppen. Handsken hjälper dig att få en perfekt fördelning av din brun-utan-sol produkt. Sprayen ger en härlig färg direkt och luktar minimalt, absolut bättre än de flesta brun-utan-sol produkter jag har testat. Men den är inte doftfri som en del påstår.

Nu vidare till ansiktet, spraya ansiktet och vänta återigen 10 sekunder. Sedan tar du fram Kabuki borste som finfördelar och tar bort synliga kanter i ansiktet. Kabuki borsten är framtagen för brun-utan-sol produkter.

 

Fördelar

 1. Otroligt lätt att få färgen jämn och det blir en härlig brun färg redan när produkten hamnar på hudytan.
 2. På grund av att den doftar väldigt lite kan du spraya dig på morgonen och du blir härligt solbränd under din arbetsdag.
 3. Du kan applicera hudkräm och makeup direkt när sprayen har torkat.
 4. Produkten sägs reagera med din hud, så du får din egen personliga bruna nyans vilket gör att den ska se väldigt naturlig ut.
 5. Du kan klä på dig efter 10 minuter och färgen är fullständigt utvecklad efter 3-4 timmar, då kan du duscha om du önskar.
 6. Marc Inbane natural tanning spray (200ml) räcker till minst 5st helkropps behandlingar.

 

10 minuter efter spray behandlingen har jag redan en vacker brun färg

 

Nackdelar

 1. Jag fick storstäda hela badrummet efter att jag hade sprayat mig, färgen sprider sig överallt.
 2. Andra gången stod jag på balkongen och sprayade men det funkar inte nu när höstkylan är på väg.
 3. Du behöver hjälp för att applicera på ryggen, det går inte att få det snyggt där utan hjälp. Men så är fallet med de flesta brun-utan solprodukter.
 4. Varning för kolsvarta fotsulor! Trampa inte runt där du har stått och sprayat dig, det tog flera veckor innan det förvann helt på mig.

 

Resultat

Resultatet blev jämt och naturligt brun. Jag gillar konceptet med handsken och borsten, för det är så mycket lättare att få sprayen jämn. Jag är jätte nöjd med produkten och kommer absolut köpa den igen. Om jag ska klaga på något tycker jag att den drar liiiiite för mycket åt det gula hållet. Pris: Marc Inbane natural tanning spray (200ml) 419kr. Marc Inbane Kabuki Brush 279kr. Marc Inbane Glove 119kr. Var tycker du om resultatet?

 

Före

Före

 

Efter

Efter

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Vi hörs snart igen.

})(jQuery)