to top

Rädda din sommartrötta hud

Hallå,

Nu är det dags att reparera huden efter sommaren och få tillbaka glowet. När hösten kommer och vädret blir kallare tycker jag att hudens små skavanker blir mycket mer synliga. Den härliga sommar huden har blivit glåmig, pigmenterad och torr istället för gyllene och återfuktad.

Det är lätt att tro att hudvård anpassad efter årstid bara är ett försäljningsknep från företagen, men sanningen är att det inte alls är så. Huden ställs inför olika prövningar beroende på årstid och näringsmässigt har den ett annat behov under sommaren än på hösten och vintern.

 

Bild på min hud med Höst och vinter glow

Bild på mig från förra hösten med ett vackert glow. Vill ha tillbaks det nu!

 

Byt till medicinska produkter med aktiva ingredienser

Känns som jag tjatar om det här med medicinska produkter MEN passa på att göra en kur med medicinska produkter. Hösten är ett perfekt tillfälle att reparera huden och bleka bort dina pigmenteringar från sommaren. Själv håller jag på med ett brutalt medicinskt program som ni kommer få läsa om framöver. Just nu är jag väldigt röd, torr och flagig.

Tack för mörkret som hösten för med sig. Det gör att vi är mer förlåtande över att ha lite hud reaktioner. Ingen vill vara röd, torr och flagig mitt i sommaren.

Så till Dig som nu är intresserad av att byta produkter och få hjälp med din hud, tveka inte att kontakta mig på Victoriakliniken för en hudkonsultation. Vill du veta hur en hudkonsultation går till hos mig kan du läsa det här.

 

Produkter jag använder just nu

Produkter jag använder just nu

 

Exfoliera

Är världens bästa quick fix. En peeling hjälper huden att ta bort gamla torra hudceller på hudytan för att lämna plats åt nya friska och fräscha. Exfoliering ger huden en riktig storstädning. Resultatet efter en bra exfoliering är en jämnare hud med mer glow. Satsa på mekanisk och kemisk peeling i ett, som tar bort döda hudceller och minimerar komedoner. Komedoner är igentäppta porer, som resulterar i antingen pormaskar eller finnar.

 

vitascrub-elinlundin-hosttips

VitaScrub från Zo skin Health är en fantastisk exfoliering som både är mekanisk och kemisk.

 

Professionell behandling hos en hudterapeut

Ni har frågat efter min absoluta favorit när det gäller hudbehandlingar och en av de är en sk Zo Stimulation Peel.

Zo Stimulation Peel är en peeling behandling som alla kan göra, du ser resultat direkt och får inga reaktioner efteråt. Detta är den perfekta lunch behandling och är ett måste inför festen då lystern efter behandlingen är magisk. Behandlingen är extremt effektiv mot solskador, fina linjer, rynkor, trist & grå hud, stora porer samt acne. Funkar för alla hudtyper och etniciteter.

 

Vad händer med din hud efter en behandling med Zo Stimulation Peel?

– Ökar cellförnyelsen
– Stimulerar kollagensyntesen
– Förbättrar de elastiska fibrerna
– Förbättrar hudtonen
– Mjukgörande
– Omedelbar lyster

Behandlingen är perfekt för att öka upp glowet inför vinterns alla festligheter.
Tid: 45 minuter
Pris: 1500 kr hos mig på Victoriakliniken

 

Victoriaklinikens mysiga behandlingsrum

Victoriaklinikens vackra behandlingsrum

 

Börja ät mer Omega-3

Omega-3 är en typ av omättat fett som kroppen själv inte kan producera, därför är vi beroende av att tillföra Omega-3 till kroppen. Öka gärna intaget av Omega-3 rik mat som lax och and­ra feta fiskar, skaldjur, valnötter, rapsolja, krossat linfrö och gröna bladgrönsaker. Personer som har brist på Omega-3 lider oftare av torr hud, skrovlig hud, sår i hårbotten och sköra naglar. Omega-3 kan verkligen vara första hjälpen för jobbiga hudtillstånd.

Jag tycker att kostens betydelse för huden är underskattad. Egentligen är det ju rätt självklart att det vi äter inte bara påverkar våra inre organ utan också vår hud. Omega-3 finns också som kosttillskott.

 

Bild på kosttillskott bla Omega 3

Bild på kosttillskott bl.a. Omega-3

 

Hoppas ni gillade mina tips, vi hörs snart igen.

Elin Lundin

Leave a Comment

fifteen + twelve =

})(jQuery)