to top

Fortsättnig på hud i kris

Godmorgon!

Är du morgon människa? Det är jag. Vaknar lyxigt nog runt 6 utan väckarklocka om jag har gått och lagt mig i någorlunda tid kvällen innan. I detta inlägg får ni ta del av min egna medicinska behandlingsplan som jag initialt började använda när jag startatde med Zo Skin Health. Tanken är att detta inlägg är en fortsättning på “Hud i kris“.

Som ni säkert minns hade jag problem med min hud innan jag började använda de medicinska produkterna från Zo skin Health. Huden var solskadad, pigmenterad och väldigt känslig och röd. Jag vet idag att jag lider av en väldigt mild form av rosacea.

 

Behandlingsplan

För att min hud skulle återhämta sig och tillfriskna fick jag använda Zo Medical, som är en del av Zo Skin Health.

Zo Medical är till för att behandla medicinska åkommor och hudsjukdomar. Idag tänkte jag gå igenom vilka produkter från serien som utförde den dramatiska förändringen på min hud. För er som har undrat säljs Zo Skin Health endast på proffesionella kliniker i samband med en hudkonsultation. Zo Skin Health kommer inte att sälja sina produkter över nätet. Eftersom produkterna innehåller höga doser av aktiva ingredienser, är stöttning av en Zo Skin Health diplomerad Hudterapeut nödvändigt för att uppnå önskad resultat.

 

ZO Getting Skin Ready (GSR™) System

Första steget i min hudvårdsrutin är och kommer alltid att vara ZO GSR System.

Detta består av en rengöring (Oilacleanse), peeling (Vita Scrub) och en talg reglerande produkt (Cebatrol Oil Control Pads).

Tvätt, skrubb och en talgreglerande produkt är grunden i de flesta hudvårdsprogram, även om man inte väljer just samma produkter som jag har namngivit ovan. Alla behöver tvätt, skrubb och talg reglering för att de efterföljande behandlande produkterna ska kunna tränga ner i huden. Det finns dock ett undantag, de som har torr eller extremt känslig hud. Har du torr hud behöver du inte talgreglera, istället behöver du en reparerande produkt som Balatone som reparerar torr, svag och skadad hud.

 

elinlundin-zoskinhealth

Bild på Vita Scrub och Cebatrol Oil Control Pads

 

Behandla

Nästa steg är att behandla huden, där  varvade jag två produkter. En mot pigmenteringar som heter Brightenex och en för att allmänt reparera och stabilisera dermis, Retamax.

Båda produkterna gör sitt jobb, men Brightenex har en speciel plats hos mig, då den har hjälp mig att jämna ut mina pigmenteringar. De mörka pigmenten och fläckarna jag hade på min hud upplevde jag som besvärliga pga att det ej gick täcka med makeup. Både dessa krämer innehåller retinol, Brightenex innehåller 1% och Retamax 0,5%. Huden förnyas och föryngras av retinol, du kan läsa mer om retinol i detta inlägg Vad är retinol?

 

Bild på behandlande produkter, Retamax och Brightenex

Bild på behandlande produkter, Retamax och Brightenex

 

Att tänka på

Retinol över 0,5% ökar upp cellförnyelsen markant i huden så räkna alltid med vissa reaktioner. Dessa är såklart väldigt individuella men jag blev röd, torr och flagig. För mig var det värst de första 6 veckorna, sen blev det sporadiskt bättre. När jag började se resultaten struntade jag fullständigt i att jag var röd, torr och flagig.

När du använder hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser eller utför en djupgående (dermis) hudvårdsbehandlig kommer huden alltid att reagera med en reparation som startar i cellerna. Detta leder sedan till en förnyelse av huden tack vare de aktiva ingredienserna. Symtomen kan vara att huden blir röd, torr och flagig. Detta är BRA då vet vi att produkterna/behandlingen fungerar och att din resa till frisk hud har påbörjats.

Jag som numera är yrkesskadad älskar att periodvis vara röd torr och flagig för då vet jag att huden förnyar sig. När huden har ökat upp en tolerans mot retinolet slutar du flaga.

 

elin-lundin-elin-hudvard

Normal reaktion på retinol produkter

 

Normal reaktion på retinol produkter

Normal reaktion på retinol produkter, yes it’s me!

 

Har du bara råd med en hudkräm?

När du påbörjar en behandling med retinol produkter kan du inte använda dem varje dag utan du trappar upp användandet av produkterna gradvis, vecka för vecka. De dagarna jag inte använde Brightenex eller Retamax använde jag Ossential Daily Power Defense. Detta är en sådan grym produkt, har du bara råd med en hudkräm är det denna du ska ha.

Ossential Daily Power Defense aktiverar enzymer som reparerar DNA skador. Alla har skador i huden som behöver repareras för att förhindra framtida hudbesvär. Skador i huden får vi av strålning, miljö och livstil, detta gör huden svag och mottaglig för angrepp utifrån. Sen innehåller den även skyddande antioxidanter och lite retinol, tillräckligt för att sparka igång hudcellen till arbete.

 

Bild på Ossential Daily Power Defense.

Bild på Ossential Daily Power Defense

 

Solskydd

När du påbörjar en hudvårdsförbättrande behandling glöm för tusan inte bort solskyddet. Det ska bäras varje dag, annars åldras och skadas huden samtidigt som du försöker behandla dem.

Jag bär alltid  Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50 som inte bara skyddar oss mot UVA och UVB utan även HEV strålar som står för “High-Energy Visible light” (synligt blått ljus) och har en våglängd mellan 400 och 515 nm. HEV strålar tränger djupare ner i huden än vad UVA och UVB gör och forskare menar att detta ljus kan vara MER skadligt än UVA och UVB tillsammans. HEV finns i datorer, mobiltelefoner, lysrör, m.m. Så lova nu att kontrollera med återförsäljaren och säkerställ att er solskydd även skyddar mot HEV strålar.

 

Älskar solskyddet Oclipse-C™ Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

Älskar solskyddet Oclipse-C™ Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

 

Resultatet av produkterna

Så nu har ni fått ta del av min medicinska behandlingsplan som jag initialt började använda när jag startatde med Zo Skin Health. Jag använder dessa produkter i två omgångar, hur lång tid det tar att få resultat är induviduellt men jag såg en klar förbättring efter 18 veckor. Avslutar med en bild på mig så ni får se resultatet av produkterna. Jag är själv jätte nöjd.

 

After

Resultatet

 

Produkt sammanfattning

ZO GSR System

 • Rengöring: Oilacleanse
 • Peeling: VitaScrub
 • Talgreglering: Cebatrol Oil Control Pads

Behandla 

 • Retamax
 • Brightenex
 • Ossential Daily Power Defense

Solskydd 

 • Oclipse-C Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Vi hörs snart igen!

Elin Lundin

 • Johanna

  Tack Elin, jätte intressant med medicinska produkter, har tidigare varit lite försiktig med dessa, kanske mest pga okunskap men du har fått mig att tänka om nu när jag ser resultatet på dig…

  2016-10-12 at 22:38 Reply
 • 78Tonia

  I must say you have high quality content here. Your website can go viral.
  You need initial boost only. How to get it? Search for:
  Etorofer’s strategies

  2017-03-05 at 02:31 Reply

Leave a Comment

four × 1 =

})(jQuery)