to top

Jag testar Marc Inbane natural tanning

Hej på Er,

Idag ska jag blogga om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat nämligen Brun-utan-sol.

Under åren har jag testat många olika sorter av brun-utan-sol i form av sprej, mousse och kräm. Jag är ett självutnämnt proffs och letar alltid efter en bättre brun-utan-sol produkt än den jag redan använder. Sen jag blev mamma och lever med ständig sömnbrist kan en fejkad solbränna verkligen pigga upp vardagen. Tid för att få en riktig solbränna finns inte så jag är glad att det finns bra produkter att tillgå om jag önskar bli brun.

Sen måste jag erkänna att jag är ganska yrkesskadad. Som hudterapeut blir du allt medveten om hur solen strålar åldrar och skapar inflammation i huden. Detta gör att jag undviker solen i den mån det går, men ser du mig i en klädsam solbränna är det garanterad fejk.

Idag ska jag dela med mig av vad jag tycker om den senaste brun-utan-sol produkten jag testat nämligen Natural Tanning Spray från Holländska lyxmärket Mark Inbane. Jag kommer även testa Marc Inbane Glove och borste som hör ihop som ett koncept.

 

Bild på MARC INBANE natural tanning spray (200ml), Marc Inbane Kabuki Brush och Marc Inbane Glove

Bild på Marc Inbane natural tanning spray (200ml), Marc Inbane Kabuki Brush och Marc Inbane Glove

 

För ett jämnt resultat, duscha och peela huden först, smörj in torra partier. Jag använde Dr. Zein Obagi's Offects Exfoliating Polish och Ossential® Daily Power Defense

För ett jämnt resultat, duscha och peela huden först, smörj in torra partier. Jag använde Dr. Zein Obagi’s Offects Exfoliating Polish och Ossential® Daily Power Defense

 

Användning

Efter att du har duschat och peelat huden rekommenderar jag att du smörjer in knäskålar, armbågar och fötter med en hudkräm innan applicering av sprayen. Detta för att undvika överflödig och ojämn färg på dessa partier.

Jag började med att spraya kroppen med Tanning Sprayen. Håll den 30 cm från kroppen för bästa resultat. Jag gillar verkligen sprayen, då den är förvånansvärt lätt applicerad och torkar väldigt snabbt. Du blir inte klibbig som med många andra brun-utan-sol-produkter. Du kan även spraya produkten direkt i handsken och sen applicera vilket är desto lättare. 10 sekunder efter du har sprayat dig använder du handsken för att gnugga ut sprayen jämt över kroppen. Handsken hjälper dig att få en perfekt fördelning av din brun-utan-sol produkt. Sprayen ger en härlig färg direkt och luktar minimalt, absolut bättre än de flesta brun-utan-sol produkter jag har testat. Men den är inte doftfri som en del påstår.

Nu vidare till ansiktet, spraya ansiktet och vänta återigen 10 sekunder. Sedan tar du fram Kabuki borste som finfördelar och tar bort synliga kanter i ansiktet. Kabuki borsten är framtagen för brun-utan-sol produkter.

 

Fördelar

 1. Otroligt lätt att få färgen jämn och det blir en härlig brun färg redan när produkten hamnar på hudytan.
 2. På grund av att den doftar väldigt lite kan du spraya dig på morgonen och du blir härligt solbränd under din arbetsdag.
 3. Du kan applicera hudkräm och makeup direkt när sprayen har torkat.
 4. Produkten sägs reagera med din hud, så du får din egen personliga bruna nyans vilket gör att den ska se väldigt naturlig ut.
 5. Du kan klä på dig efter 10 minuter och färgen är fullständigt utvecklad efter 3-4 timmar, då kan du duscha om du önskar.
 6. Marc Inbane natural tanning spray (200ml) räcker till minst 5st helkropps behandlingar.

 

10 minuter efter spray behandlingen har jag redan en vacker brun färg

 

Nackdelar

 1. Jag fick storstäda hela badrummet efter att jag hade sprayat mig, färgen sprider sig överallt.
 2. Andra gången stod jag på balkongen och sprayade men det funkar inte nu när höstkylan är på väg.
 3. Du behöver hjälp för att applicera på ryggen, det går inte att få det snyggt där utan hjälp. Men så är fallet med de flesta brun-utan solprodukter.
 4. Varning för kolsvarta fotsulor! Trampa inte runt där du har stått och sprayat dig, det tog flera veckor innan det förvann helt på mig.

 

Resultat

Resultatet blev jämt och naturligt brun. Jag gillar konceptet med handsken och borsten, för det är så mycket lättare att få sprayen jämn. Jag är jätte nöjd med produkten och kommer absolut köpa den igen. Om jag ska klaga på något tycker jag att den drar liiiiite för mycket åt det gula hållet. Pris: Marc Inbane natural tanning spray (200ml) 419kr. Marc Inbane Kabuki Brush 279kr. Marc Inbane Glove 119kr. Var tycker du om resultatet?

 

Före

Före

 

Efter

Efter

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Vi hörs snart igen.

Elin Lundin

 • Philippa Magnusson

  Hej Elin, gillar ditt inlägg. Vilken brun-utan- sol är din favorit?

  2016-08-10 at 10:24 Reply
 • Adina

  Hej Elin vilken bra blogg, Hur länge håller sig färgen snygg?

  2016-08-11 at 07:44 Reply
 • Therese

  Tips är att spraya direkt på handsken och smörja in dig!
  Även direkt på borsten och ta på med cirkelrörelser.

  2016-08-11 at 11:13 Reply

Leave a Comment

8 − 5 =

})(jQuery)