to top

Svar på en återkommande fråga

Hej!

Nu är jag äntligen tillbaka efter en efterlängtad semester och är super taggad att komma igång med skrivandet här på bloggen. För första gången på flera månader känner jag mig nästan utvilad. Ett gott tecken på att semestern har varit bra. Semestern hem till Skövde och sen vidare runt västkusten tillsammans med familj har verkligen gjort susen. Det har fortsatt trilla in mejl och frågor vilket glädjer mig. En återkommande fråga har varit “hur går en hudvårdskonsultation till hos Dig?” Så idag handlar mitt inlägg om det, men först några semesterbilder.

 

En semester bild från härliga Grebbestad

 

Blev mycket promenader på semestern

Blev mycket promenader på semestern

 

Kolla in vilken vacker rengbåge vi såg

Kolla in vilken vacker regnbåge vi såg

 

Hudkonsultation

Väldigt många mailar mig och frågar om priset på en hudvårdskonsultation och i nuläget erbjuder Victoriakliniken alltid gratis hudvårdskonsultationer. På Victoriakliniken har jag personligen skräddarsytt vår hudvårdskonsultation för att Du som kund ska få ut så mycket som möjligt av den. Jag tror på att lyssna och vara lyhörd för kundens önskningar och behov, alla har vi olika förutsättningar och intresse för vår dagliga hudvårdsrutin.

Jag vill inte sälja på mina kunder produkter de inte behöver! Jag vill visa att med få produkter och engagemang kan Du som kund få dramatiska förändringar. För om du i slutändan inte orkar följa hudvårdsprogrammet och använda produkterna som jag rekommenderar, kommer det slutgiltiga resultatet inte bli bra i alla fall.

 

För en lyckad hudvårdskonsultation har jag valt att dela upp den i fem olika delar där vi grundligt går igenom följande:

 1. Hudanalys
 2. Utbildning
 3. Rådgivning
 4. Utprovning
 5. Specialanpassning

 

Konsultationen sker i Victoriaklinikens vackra hudvårdsrum

 

Hudanalys

Hudvårdsprogrammet anpassas individuellt efter din hudtyp och ditt hudtillstånd. Hudanalys innebär att man gör en grundlig undersökning av huden under lupplampa för att identifiera hudtypen. Vidare utgår jag ifrån begreppet “frisk hud” vilket innebär att vi ställer frågor för att utreda hudens tillstånd. Jag har bloggat om begreppet “frisk hud” i ett separat inlägg som du kan hitta här.

De olika hudtyper jag utgår ifrån är:

 • Normal hud – Huden har små porer och är normal på kinderna.
 • Bland hud – Huden är normal eller torr på kinderna men fet och glansig i ansiktets t-zon (panna, näsa och haka).
 • Fet hud – En fet hud kan lätt få finnar, har stora porer och pormaskar. Den blir även lätt fet och glansig.
 • Torr hud – Huden har små porer och utvecklar sällan akne. Den kan kännas stram och fnasig. Den har en matt hudyta. På denna hudtyp syns ofta tecken på linjer och rynkor tidigt.
 • Känslig hud – Huden kan vara röd, kliande, torr, stram, eller flagande. Den reagerar lätt på kosmetika, rakning, parfymerade produkter, värme, kyla, torr luft eller sol.
 • Mogen hud – Huden är ofta svagare, tunnare, skörare och mer känslig. Den har fina linjer och sämre spänst och elasticitet.

 

Exempel på bland hud med fet t-zon och normala kinder. Efter regelbunden behandling med Zo Skin Health. Ja det är jag!

 

Utbildning

Detta är en av de viktigaste delarna av min konsultation, något jag inte hoppar över. Jag tycker det är viktigt att vi som hudterapeuter kort och pedagogiskt förklarar hur huden fungerar och vikten av att ta hand om kroppens största organ som skyddar oss mot omvärlden. Jag går sedan igenom kundens hudanalys och berättar vad jag har uppmärksammat under analysen och informerar noggrant om det. Till exempel har min kund en hudsjukdom som tex acne berättar jag om ämnet och delar med mig av mina professionella behandlingserfarenheter.

 

Att utbilda kunder med vad jag lär mig på mina utbildningar tycker jag är viktigt. Här är jag med Dr Zein Obagi grundaren till Zo Skin Health

 

Rådgivning

Under rådgivningen genomförs en kort livsstilsprofil för att jag som hudterapeut ska få en så ärlig bild som möjligt om hur din livsstil ser ut. Desto mer jag vet om dig och din livsstil som tex solvanor blir hudvårdsprogrammet naturligtvis bättre, eftersom jag kan skräddarsy och arbeta fram något som passar in just för dig. Redan här är vi ett steg närmare dina mål med din hud.

Jag jobbar med både korta och långsiktiga hudvårds resultat. Därför älskar jag att arbeta med medicinska produkter med aktiva ingredienser som ger resultat och har en bevisad effekt på hudstrukturen och även i huden, både kort och långsiktigt. Visste du att för att få hävda att en produkt är medicinsk måste resultaten av hudvården kunna påvisas genom kliniska tester och studier.

 

Utprovning

Detta steget tycker jag är roligast. Syftet med utprovningen är att du ska få en djupare insikt i hur upplägg ser ut för dig, och här bidrar jag med mina bästa tips. Du får möjlighet att klargöra dina önskningar och målsättningar för din hud. Vad vill du uppnå med din hudvård?

Nu är det dags för mig att fylla i ett hudvårsprogram som du får med dig hem. I detta skräddarsydda hudvårdsprogrammet står det exakt vilka produkter du behöver och hur du använder dem. Du får känna och dofta på produkterna. Vi diskuterar även priser och anpassar hudvårdsprogrammet efter din budget.

Bild på Zo Skin Health som jag arbetar med på Victoriakliniken.

 

Specialanpassning

Sista steget. Här går vi igenom andra behandlingar som kan passa dig om intresset finns. Förutom hudvårdskonsultationer erbjuder vi även ansiktsbehandlingar, kemiskpeeling, fillers, Botox m.m. En hudvårdskonsultation tar cirka en timme.

 

Jösses vilket långt inlägg det blev, hoppas ni som undrade blev nöjda med svaret.

Gillar du bloggen och vill du veta det senaste som händer följ min Instagram.

Vi hörs snart igen.

Elin Lundin

 • Lena Hansson

  Hej,
  Det skrivs ju mycket om hyaluronsyra och att det är så bra inte bara för oss med artros men också att det bevarar är ungdomlig och elastisk hud. Nu har det kommit ett nytt preparat på marknaden som man intar oralt och som visserligen är för ledbesvär men min fråga är. Om man intar hyaluronsyra oralt kommer det då också att hjälpa en hud som börjar bli lite mer rynkigt än önskvärt? Företaget som säljer detta säger inget själva om effekten på hud men jag tänkte att om man äter pillret så måste det vill tillföra hyaluronsyran lite överallt och inte bara i leden? Företaget heter HA-biocare AB och deras hemsida http://www.se.ha-biocare.com.

  2016-08-09 at 14:29 Reply

Leave a Comment

20 − 1 =

})(jQuery)