to top

Klumpar i överläppen efter läppförstoring

Hej!

Jag har fått en läsarfråga som jag i samråd med frågeställaren fått lov att publicera. Frågan handlar om vad Du har för alternativ när man inte är nöjd med sin injektionsbehandling.

 

Läsarfråga

Hej Elin,

För 3 månader sen gjorde jag en läppförstoring som jag inte är nöjd med, mest på grund av att överläppen är större än underläppen och ojämn. Sen så känner jag små klumpar i överläppen, är det normalt? Klumparna syns förresten inte. Tjejen som utförde injektionen sa att det var fillers med hyaluronsyra hon använde. Går detta att korrigera eller är det kört?

 

Bild på läppar, där överläppen är större än underläppen. Detta är inte frågeställarens läppar.

Bild på läppar, där överläppen är större än underläppen. Detta är inte frågeställarens läppar.

 

Elin svarar

Tack för din fråga. Innan vi kommer till svaret vill jag understryka att jag personligen inte utför några fillers behandlingar på min arbetsplats. På Victoriakliniken utförs injektionsbehandlingar endast av Dr Charles Randquist eller Claire Salomonsson som är legitimerad sjuksköterska, utbildad av Dr Randquist personligen. Min erfarenhet i ämnet kommer via mitt arbete på Victoriakliniken där jag assisterar Dr Randquist inför och efter en injektionsbehandling.

 

Jag vill börja med att skriva att det är jätte tråkigt att du inte har blivit nöjd med din injektion. Jag tycker du ska vända dig till kliniken som utfört din injektion och tala om att du inte är nöjd. Professionella kliniker värderar kvalité och kundnöjdhet samt erbjuder möjligheten till en eventuell korrigering. Du behöver inte oroa dig för att resultatet av din nuvarande behandling är permanent. Produkten kommer att brytas ner och försvinna inom cirka 6 månader, sen är dina läppar tillbaka i dess ursprungs form.

 

Oftast behöver man inte vänta på att produkten ska gå ur, utan resultatet går att korrigera genom att din behandlare lägger till lite mer av produkten (hyalyronsyra). Om du korrigerar ojämnheterna och lägger in en mindre mängd i underläppen så kommer läppen förhoppningsvis se mer naturlig ut. Rådfråga din behandlare för bästa möjliga resultat. Om det inte är utförbart att korrigera genom att lägga till mer fillers tycker jag du ska vänta på att produkten bryts ner och försvinner.

 

Små klumpar eller knölar är vanliga efter en injektion, dessa är ofarliga och försvinner av sig själv. Du kan försiktigt massera på dem för att förskynda nerbrytningen. Du kan även få en knöl om behandlaren har träffat ett kärl och det har blivit en liten blödning. Dessa känner du igen då man brukar ha ett blåmärke i samband med knölen. Kroppen bryter ner dessa små blödningar utan behandling.

 

Bild på läppar som jag tycker är vackra

Bild på läppar som jag tycker är vackra

 

Jag hoppas du är nöjd med svaret och att de alternativ jag har tagit upp hjälper dig nästa gång du är i kontakt med din klinik.

Avslutningsvis välj din klinik och behandlare med omsorg! Vill du veta mer om hur du väljer en professionell klinik kan du läsa mer om det här.

Elin Lundin

Leave a Comment

2 × four =

})(jQuery)