to top

Hud i kris

När jag började närma mig 30 hade jag märkt under en längre tid att huden var i dålig kondition. Mellan 18-25 solade jag mycket solarium och allt för ofta valde jag att INTE använda solskydd mot UV-strålning (ultraviolett strålning), något jag verkligen ångrar idag.

De finns tre olika typer av UV-strålning; UVA, UVB och UVC som alla påverkar huden på olika sätt. UVA-strålning är den strålning som tränger djupast ner i huden och gör huden brun men samtidigt skadas vävnad och blodkärl och huden förlorar sin elasticitet. Solarium har mest UVA-strålning. UVB-strålning är de strålar som gör att vi bränner oss, och ger skador på DNA som kan bl.a. orsaka cancer. Sen har vi UVC-strålning som är mycket stark men filtreras helt bort av ozonlagret. Ozonlagret filtrerar också bort det mesta av UVB-strålningen. Se hudguiden.se för mer info.

 

UV

UV-strålning

 

Tillbaka till min hud som efter år av ohälsosamt solande hade blivit solskadad, pigmenterad och känslig. Allt jag applicerade på huden sved och brände. Sen hade jag även problem med att huden rodnade lätt, det kunde räcka med att jag åt stark mat eller var lite stressad. Rodnad och känslighet är tecken på en mycket vanlig hudsjukdom som heter rosacea, jag vet idag att jag lider av en mildare form av hudsjukdomen.

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom, som inte beror på bakterier. Man misstänker att mekanismer som styr blodkärlens funktion i ansiktshuden på något sätt startar inflammationen. Sol och solskadad hud är utan tvivel viktiga riskfaktorer och rosacea är också vanligare hos ljushyade personer. Jag lovar att återkomma om detta ämne i ett inlägg längre fram.

 

Eftersom problemen med huden bara blev värre började jag leta efter mer medicinska produkter i hopp om att få huden i balans igen. Majoriteten av mina patienter som jag behandlar beskriver att det är mentalt ansträngande att ha diverse problem med huden och detta kan jag relatera till.

Via min arbetsplats kom jag i kontakt med en besökande norsk plastikkirurg som rekommenderade mig att testa hudvårdsmärket Zo Skin Health. Vi letade efter en ny medicinisk hudvårdsserie att använda på kliniken och efter ett antal leverantörsmöten och prover bestämde jag mig för att testa just Zo Skin Health. Produkterna innehåller höga koncentrationer av ren retinol. Visste du att en av de bästa nycklarna till frisk hud, baserad på forskning och resultat, är superhjälten retinol (A-vitamin)?

 

Efter cirka 6 veckors användning av ett medicinskt skräddarsytt hudvårdsprogram började jag se en klar förbättring och mina pigmenteringar hade minskat samt att jag hade fått tillbaka lystern i huden. Dessa produkter har verkligen fungerat för mig, men du som läser detta ska veta att det har varit en lång resa och resultaten kommer inte över en natt. Baserad på min erfarenhet och kunskap; hudvård som lovar FÖR snabba resultat jobbar endast på ytan och ger en kosmetisk tillfällig effekt. Att få huden frisk och välmående kräver sin tid och du uppnår bäst resultat genom en professionell konsultation.

 

Idag är jag nöjd med min hud och det resultat jag lyckats uppnå, men samtidigt är jag medveten om att huden som organ behöver fortsatt omsorg och vård för att bibehålla vitalitet. Avslutar med mina före och efter bilder. Detta är enbart vad den medicinska hudvården har åstadkommit, jag har ingen Botox eller fillers på bilderna då jag varit gravid och ammat de senaste 1.5 åren. Sammanlagt har jag använt Zo Skin Healths produkter i cirka 3 år vilket gör resultatet mer dramatiskt.

Vill du veta exakt hur jag har gått tillväga för att behandla min egen hud?
Kontakta mig gärna eller lämna en kommentar här i bloggen.

 

elin medicinsk hudvård innan zo skin health 01

Före

elin medicinsk hudvård efter zo skin health 02

Efter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elin medicinsk hudvård innan zo skin health 03

Före

elin medicinsk hudvård efter zo skin health 04

Efter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin Lundin

  • Charlize

    Tack för en intressant artikel och före efter bilder med tydliga resultat. Jag har själv läst en del om Zo Skin Health men aldrig kommit igång med en behandling, tar kontakt med dig via mail för en konsultation…

    2016-05-16 at 10:39 Reply
  • Emma

    Vilket resultat!!!

    2016-05-16 at 15:48 Reply

Leave a Comment

six + nine =

})(jQuery)