to top

Visste du att din sovställning har betydelse för hur din hud i ansiktet åldras?

Om du vilar huvudet på kudden på samma sätt varje natt i åratal kan det medföra sömnlinjer! Så länge huden är spänstig och lätt håller fukt, kommer linjerna försvinna under dagen men med tiden blir dessa linjer “etsade” in i huden och blir kvar permanent. Sover du på sidan kan  linjerna dyka upp vid hakan, mungipan och kinderna. Den bästa sovställningen ur hudens perspektiv är att sova på rygg, då utvecklar man aldrig denna typ av rynkor.

 

Själv har jag alltid sovit på sidan med halva ansiktet mot kudden vilket då har resulterat i att jag alltid har vaknat upp med kuddveck och linjer i ansiktet. De jobbiga med detta är att det tar halva dagen för linjerna att försvinna och du ser nyvaken ut större delen av dagen. Som en äkta skönhetsfanatiker googlade jag på problemet för att hitta en lösning. Ganska fort hittade jag en produkt som heter ”Save My Face” kudde. Produkten dök upp i flera forum och många hade skrivit positiva recensioner om den. Det stod bl.a. att kudden ska motverka linjer och veck genom dess unika design. Den ska öka syreintaget då ansiktet ligger fritt och inte pressat mot kudden. Kudden ska vara fantastisk efter ansiktskirurgi då muskler och hud inte komprimeras under natten. Den fanns i två storlekar Le Grand och La Petite. Jag bestämde mig för att testa och köpte en La Petite och använder den ovanpå en vanlig kudde.

 

Här använder jag en La Petite ovanpå en vanlig kudde

Här använder jag en La Petite ovanpå en vanlig kudde

 

Hur fungerade kudden för mig?

Nu har jag använt kudden i flera månader och kan inte säga annat än att den fungerar jätte bra. Är du som jag och vaknar med linjer och veck efter kudden är den värd att prova. Andra fördelar med kudden som jag har upptäckt är att jag vaknar med mindre vätska under ögonen, härligt! Samt att kudden fungerar som ett perfekt nackstöd när du är på resande fot. Just nu tar jag med kudden vart jag än reser och min familj tycker att jag är lite extrem eftersom jag nu ”knappt” kan leva utan kudden. Tyvärr har jag inte hittat någon återförsäljare för kudden i Sverige så jag beställde min här.

 

Kudden La Petite

Kudden La Petite

 

Har du frågor eller vill du kontakta mig så lämna gärna en kommentar här i bloggen eller mejla mig direkt.

Elin Lundin

  • Emma

    Vad kostade kudden? 😉

    2016-05-30 at 14:22 Reply

Leave a Comment

five × 2 =

})(jQuery)